Ellopott történelem

2012.06.05. 10:36



A történelem tudománya – naív hitünk szerint - objektív műfaj. Ha egy furcsa párhuzammal a tények tengerét őrző rendszert egy banknak tekintjük, s az évszámok és történelmi események sokaságát hasonlítjuk az ebben a különleges emlékezetbankban őrzött pénzhez, érdekes összefüggésekre bukkanunk. Már a pénznemek értékét illetően. A történelem bankjegyei - tetszik, nem tetszik - már első ránézésre is különböző értékű valuták. Vannak köztük mívesen cizellált, ropogós bankók, gyűrött-rongyos, elhasznált papírok, de szép számmal sorjázik a kötegekben a tetszetős hamisítvány is.
Szakértő legyen a talpán, aki felismeri és kiszúrja közülük a hitványt, mert a kidolgozás egyre professzionálisabb. A történelem bankjegyhamisítói jobbára a politikusok közül kerülnek ki, de kezük alá dolgoznak a modern kor jellegzetes kulcsfigurái, a „projektérdekelt biznisztörténészek”, hackerek, lobbysták. Szájíz, téveszme, szereplési vágy, politikai és anyagi érdek által vezérelten vagy csak tudatlanságból és műveletlenségből megkísérelt és végigvitt gondatlan-szándékos múltgyalázást követnek el. Ez jóval túlmutat a hamisításon, valójában felér az emberöléssel…és történelmi ténytől függően felér tömeggyilkossággal is.

Az örmény genocídium óta eltelt 97 esztendő nem volt elég ahhoz, hogy a megszámlálhatatlan áldozattal járó népirtás hivatalos történelmi és lelkiismereti ténnyé váljon, mely letagadhatatlan és cáfolhatatlan. Ami maradt a túlélőknek és leszármazottaiknak szerte a világon, az emlékezés tisztasága, s most ezt a kis maradékot is a politikai kétarcúság mocskolja be. Szimplán stratégiai szempontok szerint, óvatos beszédekkel vagy éppen üres semmit mondással.
A történelem  ellopása megkezdődött, de a riasztók az áldozatok és hozzátartozóik nevében most időben megszólalnak. Jelzik, hogy feltűnt egy „elkövetői csoport”, amely tagadja a cáfolhatatlant, és az áldozatok emlékét újabb és újabb meghurcolásnak teszi ki. Hangjukat Magyarország szabadon választott Parlamentjében is hallani lehetett. Egy jobbikos képviselő napirend előtt „rejtélyes” ismeretlenek által összeállított anyag felolvasásába kezdett. A forrás  készítői történészek bizonyosan nem lehettek, de  hazugságból  és  ferdítésből alaposan felkészítették  parlamenti kapcsolatukat.
A felszólalásnak küldetése volt. Kedvére kellett tennie a „baráti támogatóknak” , hogy az oly sok igazságtalanságot, erőszakot, megalázást, kifosztást, megsemmisítést végig szenvedő örményeket, a genocídium, az azerbajdzsáni pogromok áldozatainak és a Budapesten meggyilkolt örmény fiatalember emlékét, hazugságok révén becstelenítse meg. Ez ordenáré, gonosz ostobaság. Ha egyszer elhangzik és súlytalanul elszáll, akkor lehetne akár az azonnali felejtésé is. Szót sem érdemelne. De más időket élünk. Modern világunk digitális szégyenfalán visszavonhatatlanul ott reked, ha az elkövetők büszkén kiszögezik a web2 képernyőjére, s a butaság e pillanattól fogva perverz módon interaktívvá válik. Ez a mátrix ettől kezdve hamis valóságot, hamis hitet és meggyőződést kelt életre.
A történelemnek és tényeknek pedig csak hűlt helyét találjuk…

                                                                                                                                             Diramerján Artin

 

Íme a felszólalás. Nemsokára érkeznek a tények.

http://barikad.hu/jobbik_az_azerbajdzsán_elleni_örmény_agresszió_el%C3%ADtélését_kezdeményezi-20110411  

A bejegyzés trackback címe:

https://diaszpora21.blog.hu/api/trackback/id/tr94566450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2012.06.05. 20:17:32

nevedből ítélve, te is örmény lehetsz... szerintem jobban jársz, ha elhagyod ezt a trágyadombot, ami Magyarország névre hallgat.

Tuvalu 2012.06.05. 20:24:49

Szerintem meg linkelje már be a jobbikos nyilatkozatát felvételről vagy txt-ben vagy bárhogy, mert így ez nem kerek.

Gerilgfx 2012.06.05. 20:34:31

a jobbik pont leszarja az örményeket, szóval valószínűleg te valamit kurvára félreértettél.

Olafson 2012.06.05. 21:06:51

@kígyóuborka: szerintem jobban jársz, ha elhagyod Magyarországot, amit trágyadombnak nevezel.

@Tuvalu: igen, valami link jó volna.

Olafson 2012.06.05. 21:13:32

itt a link:
http://barikad.hu/jobbik_az_azerbajdzsán_elleni_örmény_agresszió_el%C3%ADtélését_kezdeményezi-20110411

HgGina 2012.06.05. 22:08:47

Még mindig inkább a nálunk letelepedett örmények, mint muszlim azeriek legyenek a munkatársaim. Valahogy nehezen tolerálom, ha munkaidőben naponta ötször ima ürügyével lógnak. Az már a török időben se volt sikeres megoldás.

Olafson 2012.06.05. 22:42:37

Ez nyilván ízlés kérdése is, de itt inkább arról van szó, hogy mindenkinek ugyanúgy felelnie kelljen az elkövetett bűneiért. Ma'r persze, ha elkövette őket...

Gerilgfx 2012.06.06. 00:56:25

a linkek alapján a jobbik tehát az országok közötti agresszió elítélését, és magát a népírtást emlegette.

véleményem szerint ezzel szerintem épphogy nem emberi életeket mocskolt, hanem pont az ellenkezőjét tette.

ennek alapján viszont ez a blogpost mintha épp egy hangulatkeltés lenne, vagy csak ahogy eredetileg feltételeztem, a post író valamit nagyon félreértett.

meg aztán biztos hogy a jobbikosok között is van, aki szereti serj tankiant :P

Bicepsz Elek77 2012.06.06. 01:29:31

Hat igen ezek szimolan politikai.okok. Az ormenyek a cari Oroszorszagot tamogattak vagyis az Antantot, mig a torokok a Kozponti Hatalmakat. Magyarorszag szamara Torokorszag egy pozitiv minta volt, mert sikerult kiuznie a teruleterol a ratamado gorogoket es az altaluk arulonak (orosz baratnak) tartott ormenyeket. Ez persze brutalis etnikai tisztogatassal jart egyutt(ekkoriban mar Torokorszag es a kommunista Oroszorszag szovetsegesse lettek egy idore) es az ormenyek "huztak a rovidebbet".
Amugy kesobb Hitler peldalodzott azzal, hogy "Milyen gyorsan tultette magat a vilag az ormemy nepirtason". Persze befolyasos csoportok lobbiznak most az USA-ban, de Torokorszag igy is tul nagy falat.
Az okok nyilvanvaloak, bar felesleges volt a Jobbiknak ebben allast foglalnia(hacsak nem penzt kapnak ezert a torokoktol).

Measurer 2012.06.06. 03:09:56

@Olafson: A posztoló által említett pogrom viszont az ezt megelőző 1990-es bakui véres eseményekre vonatkozhat.

en.wikipedia.org/wiki/Pogrom_of_Armenians_in_Baku

Ez után tört ki a háború Azerbajdzsán és Örményország között,az azeri országhatárokon belüli, de örmények lakta Hegyi Karabah birtoklásáért. Hegyi Karabah jelenleg örmény megszállás alatt van. A háború felújítására azeri részről még az Eurovíziós fesztivál alkalmával is tettek célzásokat.
A nagyhatalmak vszleg fenntartják a status quot, hiszen az azeri gázt el kell juttatni a felhasználókhoz. Ehhez békés állapotok kellenek.

belekotty 2012.06.06. 06:20:54

@Bicepsz Elek77: "Ez persze brutalis etnikai tisztogatassal jart egyutt(ekkoriban mar Torokorszag es a kommunista Oroszorszag szovetsegesse lettek egy idore) es az ormenyek "huztak a rovidebbet". " - Az örmény népírtás 1915-1917. Hol volt ekkor még kommunizmus?
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96rm%C3%A9ny_n%C3%A9pirt%C3%A1s

Alhazred 2012.06.06. 07:27:55

jobbikos okosok biztos rájöttek, hogy az örmények sokban hasonlítanak a zsidókra.
süti beállítások módosítása